• Deși reîncălzirea unui preparat la pachet atunci când ești obosit este una dintre marile plăceri ale vieții, resturile de orez pot fi de fapt teribil de dăunătoare pentru tine.
  • Pentru că, dacă nu știai deja, te poți alege cu o intoxicație alimentară destul de gravă dacă mănânci orez reîncălzit.
  • Nu reîncălzirea este cauza problemei, ci modul în care a fost depozitat orezul după ce a fost gătit prima dată.

Deși reîncălzirea unui preparat la pachet atunci când ești obosit este una dintre marile plăceri ale vieții, resturile de orez pot fi de fapt teribil de dăunătoare pentru tine.

Pentru că, dacă nu știai deja, te poți alege cu o intoxicație alimentară destul de gravă dacă mănânci orez reîncălzit. Nu reîncălzirea este cauza problemei, ci modul în care a fost depozitat orezul după ce a fost gătit prima dată.

Astfel, orezul crud conține adesea spori (celule capabile să se reproducă rapid) de Bacillus cereus, un lanț bacterian care poate provoca intoxicații alimentare ce pot supraviețui atunci când orezul este gătit.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Iar dacă orezul este lăsat la temperatura camerei după ce a fost fiert, sporii se pot transforma în bacterii, care în cele din urmă se vor înmulți și pot produce toxine care provoacă vărsături sau diaree.

Cu cât orezul fiert este lăsat mai mult timp la temperatura camerei, cu atât este mai probabil ca bacteriile să facă orezul periculos de consumat, ceea ce înseamnă că este vital să păstrezi orezul în modul corect, rapid, dacă speri să îl reîncălzești mai târziu.

Așadar, cum poți crește șansele de a evita intoxicațiile alimentare? În primul rând, servește orezul imediat ce a fost gătit și răcește resturile cât mai repede posibil. Experții recomandă în mod ideal, în termen de o oră. Apoi poți păstra orezul în frigider (dar nu mai mult de o zi) înainte de a-l reîncălzi.

De asemenea nu încerca niciodată să reîncălzești orezul de mai multe ori.