• Țările din Uniunea Europeană au parte de restricții mai dure
  • În Portugalia totul este închis
  • Turcia revine la carantina de weekend

Europa este împânzită de restricții anti-COVID. Unele chiar foarte aspre.

În Germania, rata de infectare este de 1 la mie (nu 4 la mie cum e la noi), totul fiind închis. Măștile tip FFP2 sunt obligatorii în magazine și în mijloacele de transport.

În Franța e lockdown pentru o treime din țară. Toate business-urile non-esențiale sunt închise. Nu ai voie să te îndepărtezi mai mult de 10 km de casă, iar între orele 19:00 și 06:00 nu ai voie să ieși pe stradă.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA

În Italia, toate restaurantele închise. De sărbătorile pascale toată țara intră în „stop”, iar oamenii nu au voie nici măcar la serviciu să meargă.

În Danemarca, toate restaurantele și cafenelele sunt închise, la fel și hotelurile

În Grecia, toate școlile sunt închise. Poți face cumpărături doar pe raza a 2 km din jurul locuinței. Interdicția de a ieși pe stradă este, între 21:00 și 05:00, în timpul săptămânii și între 19:00 și 05:00, în weekenduri.

În Cehia, toate școlile închise.

Spania a impus obligativitatea purtării măștii în mijloacele de transport și în magazine. Toate restaurantele și hotelurile sunt închise.

În Belgia ai voie să primești doar un vizitator în casă – mereu aceeași persoană. Adunările de mai mult de patru persoane sunt interzise în afara casei. Există obligativitatea de a face cumpărăturile singur și n-ai voie în magazin mai mult de 30 de minute. Masca este, desigur, obligatorie.

În Portugalia, totul e închis.

În Olanda, nu ai voie să ieși afară după ora 22:00, tot ce e bar și restaurant e închis, și nu este permis să alcătuiești grupuri mai mari de două persoane.

În Irlanda, nu ai voie să primești vizitatori acasă, nunțile nu pot fi organizate cu mai multe de șase persoane, iar la înmormântări nu pot participa mai mult de 10 oameni. Tot ce e non-esențial e închis.

Turcia a trecut de 30.000 de contaminări pe zi. Înăsprește restricțiile și revine la carantină pe perioada weekend-ului, după data de 15 aprilie.