• După un an de restricții, revenirea la normalitate poate fi dificilă
  • Eliza preferă să stea pe terasă chiar și când plouă
  • Psihiatrul Cristina Vasilian spune că avem nevoie de o expunere progresivă

Restaurantele, teatrele și sălile de spectacole te așteaptă să te bucuri din nou de viață.

Dar tu, încă eziți. Normalitatea la care ai visat, te cam sperie. Ai tot felul de neliniști și întrebări. Dacă locul în care mergi e sigur sau chiar dacă mai știi să socializezi.

Sandi și-a redeschis restauranul după mai bine de jumătate de an. A sperat că asta îi va bucura pe clienți.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

„Sunt foarte reticenți. Am avut inclusiv zile cu rezervări pe terasă și știam că plouă și sunam rezervările și le dădeam opțiunea de a sta în interior. Și ei ziceau că nu, noi totuși vrem, dacă se poate, pe terasă, sub umbrelă. Nu contează că plouă, noi vrem să stăm acolo”, spune antreprenorul Sandi Popescu.

Este și cazul Elizei, care preferă să ia masa în aer liber, chiar dacă vremea e răcoroasă sau plouă. I-au intrat în sânge restricțiile din ultimul an.

„Nu simt neapărat că mi-a lipsit ceva în mod special. Nu vreau în mod special să stau în interior. E ok afară. Nu pot să zic că am rămas neapărat cu sechele, că nu mă deranja în mod special masca, dar îmi vine cumva să o iau uneori”, spune Eliza.

Medicul psihiatru Cristina Vasilian consideră că ai nevoie de timp ca să te obișnuiști din nou cu normalitatea. Îți spune și cum să procedezi: să te expui progresiv la tot ce te îngrijorează.

„Concret: ne este teamă să intrăm într-un restaurant și să luăm masa la restaurant. Putem să intrăm, să ne familiarizăm din nou, cu acel mediu. A doua zi putem să revenim, să petrecem un interval de timp mai lung acolo”, spune medicul psihiatru.