Rezultatul necropsiei în cazul bărbatului care a murit la o zi după ce s-a vaccinat cu ser AstraZeneca din lotul retras

  • Bărbatul din Gorj, care a murit la o zi după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca, a primit ser din lotul retras acum
  • Rezultatul necropsiei arată că bărbatul a făcut infarct miocardic
  • Directorul DSP Gorj, spune că legiștii nu au stabilit o legătură între vaccin și decesul bărbatului

Bărbatul din Gorj, care a murit la o zi după ce s-a vaccinat cu Astra Zeneca, a primit ser din lotul retras acum. Bărbatul a primit vaccinul în data de 28 februarie, iar pe 1 martie s-a simțit rău la serviciu. El a ajuns la spital unde a murit.

Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, spune că legiștii nu au stabilit o legătură între vaccin și decesul bărbatului.

Narcis Stoian, director DSP Gorj: „Medicii care i-au făcut necropsia au zis că a făcut un infarct miocardic. Avea inima mărită.(…) Noi, ieri, am fost informați, printr-o instrucțiune, să retragem vaccinurile din acest lot, care mai sunt în stocurile centrelor de vaccinare. (…) Noi nu știam despre acest lot că are probleme. Doar preventiv, până se fac verificări de către EMA, se retrage acest lot de vaccin. Se va aduce alt vaccin, din alt lot.”

Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, spune că 1.500 de doze de vaccin din lotul retras au ajuns în județul Gorj. 1.083 de persoane au fost vaccinate cu acest ser.

Narcis stoian, director DSP Gorj: „La AstraZeneca n-am mai avut raportată nicio reacție adversă.”

În depozitul regional de la Spitalul Militar Craiova au ajuns 44.000 de doze de vaccin AstraZeneca. 15.300 făceau parte din lotul retras. În depozit mai sunt acum doar 60 de doze, care au fost carantinate. Celelalte doze de ser au fost distribuite DSP-urilor din Oltenia.