• O lucrare științifică recentă demontează teoria apariţiei COVID-19: probabilitatea ca SARS-CoV-2 să provină din natură este de doar 0,2%.
  • Concluzia unui studiu de 193 de pagini este că virusul a fost creat, cu o probabilitate de 99,8%, în laborator.
  • Autorul semnalează un fenomen foarte interesant: faptul că gazda intermediară a virusului SARS-CoV-2 nu este cunoscută nici până astăzi, după 13 luni.

Studiul realizat de doctorul Steven Quay despre originea virusului care a generat pandemia de COVID, arată că SARS-CoV-2 nu este un virus zoonotic, nu a apărut pe cale naturală, ci a fost creat în laborator, informează Associated Press.

Cercetarea doctorului Quay, cuprinsă într-o lucrare de 193 de pagini, au avut scopul de a determina originea SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. Premisa inițială a fost că, după o probabilitate de 98,2%, virusul a apărut printr-un salt zoonotic, de la un animal, și că posibilitatea ca acesta să fi scăpat dintr-un laborator era de doar 1,2%.

Examinarea sistematică a douăzeci și șase de fapte independente a răsturnat total datele acceptate pe scară largă anterior, conducând la concluzia finală că probabilitatea ca virusul SARS-CoV-2 să fi provenit dintr-un laborator este de 99,8%, iar probabilitatea ca el să fi provenit din natură este de 0,2%.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Nu există nicio îndoială că virusul SARS-CoV-2 provine dintr-un laborator

„Ca mulți alții, sunt preocupat de ceea ce pare a fi un conflict semnificativ de interese între membrii echipei OMS și oameni de știință și medici din China și de măsura în care acest lucru constituie un obstacol în calea unei examinări imparțiale a originii virusului SARS-CoV-2”, a declarat dr. Quay.

„Folosind doar dovezi științifice despre SARS-CoV-2, care sunt la dispoziția publicului și estimări extrem de prudente în analiza mea, am ajuns cu toate acestea la concluzia că este dincolo de orice îndoială rezonabilă că SARS-CoV-2 a scăpat dintr-un laborator”, spune autorul.

„Dovezile suplimentare a ceea ce par a fi secvențe genetice ale unui vaccin împotriva unei infecții provocate de un adenovirus în specimene [prelevate] de la cinci pacienți, în decembrie 2019 și secvențiate de Institutul de Virologie din Wuhan, necesită o explicație. Acest tip de date pot fi văzute, de exemplu, într-un studiu de provocare a vaccinului. Sper că echipa OMS va putea obține răspunsuri la aceste întrebări”, explică dr. Quay.

În scopul obținerii unui feedback cu privire la metodologia utilizată și la concluziile la care s-a ajuns în lucrare, o copie a acestei lucrări a fost trimisă la douăzeci și șase de oameni de știință din întreaga lume, inclusiv anchetatorilor OMS aflați în prezent în Wuhan, oamenilor de știință de la Institutul de Virologie din Wuhan, precum și altor virologi de renume.

Dr. Quay semnalează, de asemenea, un fenomen mirabil: gazda intermediară a virusului SARS-CoV-2 nu este cunoscută nici până astăzi. Rezervorul natural al SARS-CoV-2 este reprezentat de liliecii din specia Rhinopolus, însă nu se știe care este gazda intermediară. În cazul virusului SARS, în 2003, nu a fost nevoie decât de patru luni pentru a determina identitatea gazdei intermediare, civeta de palmier (pisica indoneziană). Și în 2015, după 9 luni de la apariția virusului MERS, a fost identificată gazda intermediară a virusului, cămila. În cazul lui SARS-CoV-2, nici după 13 luni nu se știe care a fost această gazdă.

Dr. Steven Quay, o autoritate de renume în domeniul medical

Dr. Steven Quay este autorul a mai mult de 360 de lucrări științifice medicale și a fost citat de peste 10.000 de ori, numărându-se printre primii 1% dintre oamenii de știință din întreaga lume. Deține 87 de brevete din SUA și a inventat șapte produse farmaceutice, aprobate de Agenția Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA), care au salvat peste 80 de milioane de oameni.

Este autorul celei mai bine vândute cărți despre supraviețuirea în timpul pandemiei, Stay Safe: A Medic’s Guide to Surviving Coronavirus. Este și director al companiei farmaceutice Atossa Therapeutics, o companie biofarmaceutică, care dezvoltă noi terapii pentru tratarea cancerului mamar și a COVID-19.

Lucrarea doctorului Quay de 193 de pagini poate fi descărcată de pe pagina Zenodo, un depozit cu acces liber, de uz general, operat de CERN. De asemenea, există și un scurt material video, în care autorul prezintă foarte succint lucrarea.