• Echipa medicală de la un spital din Ohio a realizat un transplant de rinichi la persoana greșită.
  • Pacientul care avea nevoie de acest organ a rămas pe lista de așteptare și nu se știe când va putea avea loc din nou operația care i-ar putea salva viața.
  • Oficialii de la spitalul unde s-a înregistrat această eroare au declarat că doi membri ai echipei medicale au fost suspendați, în urma intervenției chirurgicale din 2 iulie.

Echipa medicală de la un spital din Ohio a realizat un transplant de rinichi la o persoană greșită. Pacientul care avea nevoie de acest organ a rămas pe lista de așteptare și nu se știe când va putea avea loc din nou operația care i-ar putea salva viața, conform metro.co.uk.

Oficialii de la spitalul unde s-a înregistrat această eroare au declarat că doi membri ai echipei medicale au fost suspendați, în urma intervenției chirurgicale din 2 iulie.

Reprezentanții unității sanitare și-au cerut public scuze pentru eroare, spunând că intenționează să deschidă o anchetă cu privire la modul în care rinichiul a ajuns în corpul persoanei greșite, potrivit New York Post.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Suntem consternați că a apărut această eroare în urma căreia un pacient a primit un rinichi destinat altei persoane”, au declarat oficialii unității medicale.

Persoana care a primit rinichiul s-a întâmplat să fie compatibilă cu organul donat și se recuperează într-o secție a spitalului.

Spitalul a făcut 95 de transplanturi de rinichi anul acesta și a făcut 194 în 2020, conform cleveland.com, care citează date de la Departamentul SUA pentru Sănătate și Servicii de Transplantare a Organelor.