• Flexibilitatea mentală îți influențează deschiderea și percepția către vaccinare.
  • Studiul arată că oamenii mai rigizi mental sunt mult mai rezervați față de vaccinare.
  • Campaniile de vaccinare ar putea fi mai eficiente dacă ar încuraja gândirea critică.
  • Întrebări tip „ce-ar fi dacă?” sporesc deschiderea către informații medicale.
  • A. Marinescu: Principiul vaccinarii ar trebui să se refere la surse medicale documentate.

Flexibilitatea mentală influențează atitudinea ta față de vaccinare. Un nou studiu arată că persoanele cu o capacitate mai scăzută de adaptare au mai multe temeri legate de vaccinuri.

Pentru a crește rata de vaccinare, campaniile de educație trebuie să ia în considerare modul în care oamenii procesează informațiile și să încurajeze gândirea critică.

Adrian Marinescu, manager interimar al Institutului “Matei Balș” spune că principiul vaccinarii ar trebui să se refere la surse medicale documentate. Politicul nu ar trebui sa joace niciun rol.

Recomandări

MANDAT DE ARESTARE
PUTIN RIPOSTEAZĂ
CLIMA PROVOACĂ DISCUȚII
JAMIE E ELIBERAT
VREI SĂ FII ANTREPRENOR
ATENȚIE LA VISCOL

Cum influențează flexibilitatea mentală deschiderea pacienților față de vaccinare?

„Educația, practic, ne ajută să avem și o educație medicală. Încă din păcate, încă de mic fiind, nu avem informațiile corecte. 

Și atunci, este exact ce spuneam eu, surse necredibile, care vin cu niște informații care nu au legătură cu realitatea, sunt acele mituri legate de vaccinare, iar politicul, dacă ar fi să mă gândesc la pandemia prin care am trecut, cred că a avut un rol crucial, din păcate.

Adică s-a folosit ca argument politic exact partea legată de vaccinare. Sigur că o persoană care se adaptează mai ușor și care are toate aceste informații, poate să treacă prin filtru propriu și să nu fie influențată acea persoană de acești factori. Dar din păcate se întâmplă într-o procede destul de mic”, a declarat Adrian Marinescu, manager interimar al Institutului “Matei Balș”, pentru Aleph News.

Ce strategii ar putea ajuta pacienții reticenți să fie mai deschiși la informațiile medicale despre vaccinuri?

„În teorie lucrurile sunt simple. Toți medicii ar trebui să aibă suficientă răbdare să explice, numai că nu doar medicii, ci și partea legată de media și social media și tot ce înseamnă politic și iar mă întorc la autorități. 

Ar trebui să gândească într-o singură direcție, pentru că până la urmă prevenția cea mai importantă se face prin vaccinarea asta de când discutăm de vaccinuri”, a declarat Adrian Marinescu, manager interimar al Institutului “Matei Balș”, pentru Aleph News.

Citește și