• În 2019, 1 din 3 persoane din Uniunea Europeană a raportat că nu consumă zilnic niciun fruct sau legume.
  • Dintre statele membre ale UE, cel mai mare aport zilnic de 5 porții sau mai mult a fost raportat în Irlanda.
  • Cel mai mic aport zilnic a fost găsit în România, unde doar 2% din populație a consumat cel puțin 5 porții de fructe și legume.

În 2019, 1 din 3 persoane din Uniunea Europeană a raportat că nu consumă zilnic niciun fruct sau legumă și doar 12% din populație a consumat zilnic cele 5 sau mai multe porții recomandate. În medie, peste jumătate din populația Uniunii a declarat că mănâncă între 1 și 4 porții de fructe și legume pe zi.

Cel mai mic aport zilnic a fost găsit în România, unde doar 2% din populație a consumat cel puțin 5 porții de fructe și legume, urmate de Bulgaria și Slovenia (ambele 5%) și Austria (6%).

Dintre statele membre ale UE, cel mai mare aport zilnic de 5 porții sau mai mult a fost raportat în Irlanda (33% din populație), Țările de Jos (30%), Danemarca (23%) și Franța (20%).

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În întreaga UE, femeile arată considerabil mai multă percepție nutrițională decât bărbații, potrivit datelor. În medie, 58% dintre femei au raportat că au mâncat 1 până la 4 porții, comparativ cu 51% pentru bărbați. Același lucru a fost valabil și pentru un aport zilnic de 5 porții sau mai mult (15% față de 10%).

Sondajul a arătat, de asemenea, că mai mulți bărbați decât femei au raportat că au sărit cu totul peste aportul de fructe și legume (39% față de 27%), conform raportului Eurostat.