• Vaccinul antigripal nu se găseşte în farmacii
  • România a contractat, în septembrie, 3 milioane de doze de vaccin antigripal
  • Au prioritate la vaccinare cadrele copiii, cadrele medicale şi profesorii

Un organism slăbit de gripă e mai vulnerabil la Covid-19, iar mulți oameni știu asta. Cererea pentru vaccinul antigripal e uriașă, însă omul de rând nu are de unde să-l cumpere.

Din cele 3 milioane de doze cumpărate de stat, primele două tranșe, în jurul a un milion de doze, au ajuns la bătrâni, copii, personal medical și bolnavi cronici. Ceilalți mai au de așteptat. Vacinul antigripal nu se găsește nici acum în farmacii.

Vaccinul anti-gripal nu este o problemă doar pentru România. Este o problemă, în momentul de faţă, pentru majoritatea statelor. Şi aici vine din nou din ideea de cum se produce un vaccin”, a spus Alina Culcea, preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Sunt aproape 13.000 de bolnavi de Covid-19 în spitale şi peste 40.000 acasă. Mulţi dintre ei sunt trataţi cu paracetamol, vitamine şi sirop de tuse, pentru că medicii de familie nu au ce altceva să le prescrie. În timpul acesta Nelu Tătaru recomandă un antiviral care se ia pe rețetă, dar nu există în farmacii.

Dacă ne referim strict la cei care sunt în izolare la domiliciu, sub supravegherea medicului de familie şi în acest moment medicul de familie poate recomanda, condiţiile de exemplu Favipiravirul. Favipiravirul este un antiviral care este recomandat şi în gripă şi atunci el poate fi recomandat”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.