• În spitalele din Capitală care îngrijesc pacienţi cu Covid locurile în ATI s-au epuizat
  • Autorităţile vor să includă şi alte spitale din Capitală pentru tratamentul pacienţilor cu Covid 19
  • În ultimele 24 de ore 2158 de români s-au infectat cu coronavirus

În secţiile de Terapie Intensivă se lucrează la capacitate maximă! La marile spitale din Bucuresti, Institutul de Pneumologie Marius Nasta, la Matei Balş, la Spitalul Victor Babeş , dar şi la Spitalul Colentina, nu mai sunt locuri pentru cei care suferă de COVID.

Terapia Intensivă este ocupată la maximum, cele șase paturi sunt ocupate, pentru secţia Covid şi aici paturile sunt ocupate. În acest moment în spital ajung pacienţii care cu adevărat au nevoie de un pat de spital, restul pacienţilor care au o simptomatologie uşoară după ce sunt evaluaţi sunt externaţi şi sunt în supravegherea medicului de familie”, a spus Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală.

Sunt la capacitate maximă pe care o am aprobată”, a spus și Dr. Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina din Capitală.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Pacienții din Capitală ar putea fi transferaţi la alte spitale, însă va fie un proces greoi şi periculos, tocmai din cauza stării pacienţilor. Iată ce altă soluţie mai au la dispoziţie cei din sănătate în momentul de faţă.

Fie vor fi spitale care vor fi cu totul dedicate Covid 19, vorbim de spitale care să fie dotate cu terapie intensivă şi non terapie, sau vor fi variante în care un spital, cum e spitalul Colentina, să-l numim hibrd, adică are circuitele în acelaşi timp, şi asta se poate face, doar că trebuie să fim extrem de atenţi să nu le intersectăm”, explică medicul Adrian Marinescu.