• Franța are cel mai bun sistem de sănătate, potrivit OMS.
  • Elveția și Finlanda au sisteme de sănătate foarte apreciate.
  • Marea Britanie se află în topul sistemelor de sănătate performante.
  • Marea Britanie e pe locul 18 în clasamentul făcut de OMS.

Sănătatea la control. Oficial suntem la coada Uniunii Europene în ceea ce privește asistența medicală. Doar Bulgaria și Letonia au sisteme de sănătate mai slabe decât al nostru. Asta arată cel mai recent studiu al OMS.

Ca să repare clasamentul, Guvernul ar trebui să plece în schimb de experiență în Franța. Țara lui Emanuel Macron are cel mai peformant sistem de sănătate din lume. Cheltuielile Franței pentru sănătate se ridică la aproape 11 la suta din PIB. Sistemul lor de asigurări e unul din cele mai bune din lume, este adiministrat de stat, prin asigurarea obligatorie.

Este un sistemul universal, care acoperă orice persoană care locuiește legal în Franța. Chiar și cine nu are venituri se poate trata, inclusiv în spitalele private.Casa Națională de Asigurări de Sănătate susține, în medie, 75% din cheltuieli.Vizitele la medicul generalist sunt acoperite în proporţie de 100%, la fel și în cazul bolilor costisitoare sau a celor pe termen lung. Dacă vrei să compensezi şi costurile neasigurate , există asigurări facultative. Doi medici de origine română ne- au povestit care e cheia succesului în Franța și în marea Britanie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE