• Primele 220.000 de tablete de Favipiravir au ajuns în România din Japonia.
  • Studiile arată că medicamentul este eficient şi reduce dezvoltarea virusului în organism.
  • Favipiravirul este în protocolul terapeutic al Ministerului Sănătăţii din luna august.

După ce Antibiotice Iași a primit undă verde să producă pentru toată Europa un medicament folosit în tratarea coronavirusului, mai vine o veste bună de la Cluj. Medicamentul Favipiravir, care e eficient în tratarea formelor ușoare sau moderate de COVID-19, ar putea fi produs la fabrica Terapia.

Dacă acest tratament va fi autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului, atunci fabrica va începe din ianuarie producţia. Până atunci 770.000 de tablete de favipiravir vor ajunge în România din Japonia în următorele şase luni. 220.000 de tablete au fost livrate deja şi urmează să fie distribuite spitalelor şi farmaciilor.

Favipiravir este un medicament dezvoltat de oamenii de ştiinţă din Japonia în urmă cu 10 ani. El este indicat în prospect în tratamentul gripei comune. Studiile, după apariţia COVID, arată că începe să fie eficient.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Mai puține zile de spitalizare pentru un pacient din ATI

Acţionează asupra multiplicării acestui virus, reducând dezvoltarea virusului în organism. Este important de spus că studiile despre care vorbim arată că este redusă gravitatea bolii şi se reduce durata spitalizării pacientului de la 16 zile, la 12 zile.

Asta înseamnă că un pacient iese din ATI cu trei zile mai devreme putând să lase locul în ATI altui pacient.

„Acest medicament îl aducem deocamdată de la o sucursală din Japonia. Ele se află deja în depozit la Unifarm şi poate să înceapă distribuţia către spitale şi faramacii. În funcţie de ce vor hotărî autorităţile de resort, Agenţia Americană, Agenţia Europeană a Medicamentului şi dacă acest medicament va primi în cele din urmă autorizarea de a fi dat în indicaţia SARS-COV2 atunci noi vom începe fabricaţia acestui medicament în România, astfel încât pacienţii să aibă acces imediat. Acest medicament este în protocolul terapeutic al Ministerului Sănătăţii începând din luna august”,a declarat Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj.