• Pfizer anunță că vaccinul anti-COVID a trecut de toate fazele de testare.
  • Serul a dovedit o eficiență de peste 90%.
  • Comisia Europeana negociază pentru 200 de milioane de doze de vaccin Pfizer.

Acest vaccin se transportă în condiții speciale, la -80 de grade Celsius. Cei de la Pfizer au amplasat frigidere pe un stadion din Michigan pentru a putea ține vaccinul la temperatura potrivită. Dar cât de pregătită este România pentru acest scenariu?

„România poate fi pregătită dacă ne gândim la spusele lui Klaus Iohannis din zilele trecute. Ideea este că România este partea acordurilor încheiate de Comisia Europeană pentru livrarea vaccinului anti-COVID. Însă, este vorba despre o discuție între Comisia Europeană și cei de la AstraZeneca. Rămâne de văzut dacă vor exista și negocieri cu cei de la Pfizer.

Până acum, oficialii români nu au venit cu nicio reacție în acest sens. Recent, Nelu Tătaru a avut din nou o întâlnire cu Klaus Iohannis în privința condițiilor de depozitare, de administrare și a transportului vaccinului. Tot Klaus Iohannis a zis că România ar primi 10 milioane de doze, dar e greu de crezut că această cantitate va ajunge în prima tranșă”, a transmis Mihaela Gîdei, corespondent Aleph News.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT