• Antibiotice Iaşi a câştigat licitaţia organizată de CE pentru producția de Amoxiplus.
  • La Iași se vor produce 2.750.000 de flacoane de Amoxiplus.
  • Prețul unui flacon este de 1,19 euro.

Antibiotice Iaşi a câştigat licitaţia organizată de Comisia Europeană pentru asigurarea stocurilor de antobitice necesare în spitalele europene.

Compania va trimite în toate ţările europene 2.750.000 de flacoane de Amoxiplus (amoxicilină/acid clavulanic pulbere sterilă injectabilă), unul dintre cele mai valoroase medicamente pentru combaterea infecţiilor bacteriene şi nu numai.

„Este 1,19 euro flaconul, un  preţ rezonabil, decontarea o vom primi de la Comisia Europeană. Licitaţia Comisiei Europene vizează asigurarea antibioticelor pentru ţările europene, medicamente necesare în cel de-al  doilea val pandemic”, a declarat Ioan Nani, directorul Antibiotice Iaşi.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Antibiotice Iași are o bună strategie de piaţă

2.750.000 de flacoane de AmoxiPlus vor ajunge în toate ţările europene într-un interval de 12 luni. „Este vorba despre amoxicilina clavulanat de potasiu, care este un antibiotic cu spectru larg, şi care este folosit în tratament în special pentru tractul respirator superior, şi nu numai, în tratament asociativ”, a mai spus Ioan Nani.

Câştigarea licitaţiei a presupus obţinerea a patru condiţii esenţiale: calitate, termen valabilitate, preţ, şi rapiditate în livrare. „Au participat mai multe companii din mai multe ţări, Antibiotice s-a înscris şi a câştigat pentru că are o bună strategie de piaţă, are un preţ bun, este recunoscută ca având toate fluxurile cu GMP ( Good Manufacturing Practice) şi cu audituri din partea FDA din SUA”, a conchis directorul Antibiotice Iaşi.