Românii au descoperit săpunul în pandemie. Director marketing: „2020 a schimbat probabil pentru totdeauna lumea în care trăim”

  • Românii folosesc de două ori mai mult săpun și dezinfectant în pandemie
  • Utilizarea dezinfectanților a crescut cu 110% în timpul pandemiei
  • Ne spălăm pe mâini cu diferite tipuri de săpun de mai mult de 8 ori pe zi

Trist, dar adevărat. Românii au descoperit săpunul și dezinfectantul datorită pandemiei. Un studiu arată că folosim săpunul și igienizantul de două ori mai mult decât înainte de pandemie.

Potrivit unui studiu Ipsos, frecvența utilizării dezinfectanților pentru igienizarea mâinilor a crescut cu 110% în timpul pandemiei, iar 67% dintre respondenți au declarat că vor continua să-l folosească și după pandemie.

În același timp, ne spălăm pe mâini cu diferite tipuri de săpun de mai mult de 8 ori pe zi, dublu față de perioada de dinainte de pandemie. Ne spălăm pe mâini pentru o durată de 16,7 secunde în medie, totuși, sub cele 20 de secunde recomandate de specialiști.

„Anul 2020 a schimbat probabil pentru totdeauna lumea în care trăim. Am devenit mult mai preocupați de sănătate și ne-am schimbat multe dintre obiceiuri. Igiena corectă a mâinilor rămâne extrem de importantă pentru prevenirea îmbolnăvirilor”, afirmă Monica Tamaș, director de marketing al companiei care a comandat studiul.