România va administra, începând cu săptămâna viitoare, o cantitate înjumătăţită din vaccinul Moderna la doza booster, spune coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat utilizarea dozei de booster (doza 3) a vaccinului de la compania Moderna pentru persoanele care au primit prima schemă de vaccinare cu acelaşi ser după minim 6-8 luni de la doza a doua.

„O precizare este legată de faptul că pentru doza booster se recomandă o doză înjumătăţită faţă de doza care s-a folosit la schema iniţială, drept pentru care în cursul acestei săptămâni vom avea o şedinţă în cadrul CNCAV şi foarte probabil că vom adopta şi noi aceeaşi recomandare, ceea ce înseamnă că, probabil cel mai devreme începând cu săptămâna viitoare, vom recomanda administrarea unei doze înjumătăţite de vaccin de la compania Moderna pentru doza booster, după minim 6 luni”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES

Doza înjumătăţită echivalează cu 50 de micrograme faţă de 100 de micrograme.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat, luni, că doza booster a vaccinului anti-COVID de la Moderna poate fi administrată la persoanele de minim 18 ani la cel puţin şase luni de la cea de-a doua doză.