Românii, speriați de vaccinarea cu AstraZeneca. CEO Terapia: „Există întotdeauna posibilitatea ca un lot de vaccin să aibă o problemă”

  • 9.000 de persoane au renunțat la vaccinarea cu serul AstraZeneca.
  • Aproape 6.000 de români s-au programat pe locurile rămase libere.
  • 12 țări au decis să oprească temporar administrarea vaccinului AstraZeneca.
  • Dragoș Damian: Vaccinarea se poate continua fără panică și fără probleme.

Nouă mii de persoane programate au renunțat la vaccinare de joi seară
și până acum, din cauza lotului Astra Zeneca ..cu probleme. În schimb, alți aproape 6.000 de oameni s-au programat pe locurile rămase libere.

Dragoş Damian, CEO al producătorului de medicamente Terapia Cluj,
spune că nu este deloc un lucru ieșit din comun ce se întâmplă cu vaccinul AstraZeneca.

Dragoș Damian, CEO Terapia: „Există întotdeauna posibilitatea ca un lot de vaccin sau de medicament să aibă o problemă şi atunci el este reţinut, este investigat şi în urma investigaţiei este retras sau este lăsat mai departe în utilizare. Asta nu înseamnă că, revenind la cazul Astrazeneca, că trebuie oprită vaccinarea.”

Îți reamintesc că 12 țări au raportat probleme la administrarea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca. Printre care și Italia, acolo unde doi oameni au murit după ce s-au vaccinat recent. Dragoș Damian spune însă că au mai existat astfel de situații și că nu ar trebui oprit întregul proces de vaccinare.

Dragoș Damian, CEO Terapia: „Se poate continua fără probleme şi fără panică vaccinarea cu celelalte loturi. De obicei cazurile grave care nu sunt specificate în prospect vor duce la retragerea acelui medicament. Doar a acelui lot de medicament.”