• Medicamentul care tratează simptomele ușoare și medii de COVID va fi disponibil în farmaciile rusești începând cu săptămâna viitoare
  • Favipiravir – elementul activ dezvoltat în Japonia – secretul împotriva coronavirus?
  • Specialiștii sunt reticenți – testele au fost făcute doar pe 168 de pacienți

Rusia a aprobat tratamentul Coronavir de la R-Pharm pentru pacienții cu simptome ușoare și moderate infectați cu COVID-19. Medicamentul poate fi distribuit în farmaciile din țară chiar săptămâna viitoare, a declarat astăzi compania farmaceutică, scrie Reuters.

Aprobarea Coronavir ca medicament pe bază de rețetă urmează parcursul altui produs similar, Avifavir. Ambele sunt pe baza de favipiravir, element activ originar din Japonia, acolo unde se folosește ca tratament de baza împotriva infecțiilor virale.

Anunțul făcut de R-Pharm este încă un semn că Rusia trage tare ca să iasă în față la nivel global în cursa împotriva virusului. De remarcat că își exportă testele de COVID-19 și a prins câteva contracte internaționale pentru vaccinul Sputnik-V.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Medicamentul a fost pentru prima oară aprobat în iulie și era folosit doar în spitale.

Specialiștii sunt reticenți

Totuși, Coronavir a fost încercat pe puțini oameni, doar 168 de pacienți, comparativ cu studiile din Regatul Unit pe câteva mii de oameni, care au dus în final la aprobarea utilizării de steroizi dexametazona împotriva virusului. Asta îi face pe specialiști să fie reticenți.

Coronavir este așteptat în farmacii în următoarea săptămână. Comparativ, Avifavir a fost disponibil în spitale din luna iunie, dar nu a ajuns încă în farmacii. Coronavir este creat de R-Pharm la fabrică din Yaroslavl, aproximativ 300km nord-est de capitala Moscova.