• Rata scăzută de vaccinare este principalul motiv
  • 62% dintre ruși nu au încredere în vaccinul Sputnik V
  • Obiectivul Kremlinului: 60% vaccinați cu o doză până la 15 iulie
  • Angajații din servicii, obligați să se vaccineze

Nu vă obligăm să vă vaccinați, dar dacă mai vreți să mai veniți la job ar fi bine să! E politica de criză adoptată de autoritățile de la Moscova!

Rușii se confruntă cu o nouă creștere a cazurilor de coronavirus. Pun totul pe seama eșecului campaniei de vaccinare, așa că sunt în căutare de soluții.
CNN și The Guardian scriu că deși vaccinarea nu este obligatorie în Rusia, este forțata prin diverse mijloace. Astfel că moscoviții care lucrează în servicii au început să se simtă tot mai presați. Teama de a nu rămâne fără loc de muncă e cel mai puternic stimul.

O recunoaște mai mult sau mai puțin voalat și purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vaccinarea rămâne voluntară, dar dacă cineva ia decizia de a NU se vaccina pur și simplu trebuie să înceteze să mai lucreze în sectorul serviciilor. Sau să caute alt loc de muncă„, a afirmat Dmitry Peskov, purtător de cuvânt Kremlin.

„Vaccinarea rămâne voluntară, dar dacă cineva ia decizia de a nu se vaccina pur și simplu trebuie să înceteze să mai lucreze în sectorul serviciilor. Sau să caute alt loc de muncă„, a mai spus Dmitry Peskov.

Rusia a urcat din nou la 20 de mii de îmbolnăviri zilnice, iar aglomerația din spitale confirmă situația grea. În acest timp, 62% dintre ruși spun ca nu vor doza de Sputnik și doar 11% au trecut prin vaccin.

Având în vedere situația epidemiologică nefavorabilă din Federația Rusă, vom permite vaccinarea la șase luni după vindecarea de COVID și la șase luni după prima doză administrată. Mai mult de 23 de milioane de persoane au fost vaccinate cu prima doză în toată țara”, a declarat Mikhail Murashko, ministrul rus al Sănătății.

În acest moment avem 36.7 milioane de seturi de doze în circulație. Așa cum am planificat, vom continua să creștem producția de vaccin. Producătorii au actualizat schema potrivit căreia 30 de milioane de seturi de vaccin vor fi produse până în iulie”, a explicat Denis Manturov, ministrul rus al Industriei și Comerțului.

Dacă rușii încearcă cu amenințarea locului de muncă, președintele din Filipine a apelat la măsuri ceva mai dure – vrea pușcărie pentru cei care refuză vaccinul.