• Substanța comercializată online pentru a ușura o serie de afecțiuni ale articulațiilor și ale ficatului și pentru a promova starea de bine nu trebuie folosită.
  • Un grup internațional de biologi a avertizat că un supliment alimentar vândut în Marea Britanie ar putea fi toxic și nu ar trebui utilizat până când nu se va demonstra că este sigur.
  • Prescurtare de la S-adenozilmetionină, SAMe este comercializat online în Marea Britanie ca un agent care poate ajuta o serie de afecțiuni.

S-adenozilmetionină, o substanță folosită în suplimentele alimentare „pentru sănătate”, conține molecule toxice, spun cercetătorii.

Substanța comercializată online pentru a ușura o serie de afecțiuni ale articulațiilor și ale ficatului și pentru a promova starea de bine nu trebuie folosită.

Un grup internațional de biologi a avertizat că un supliment alimentar vândut în Marea Britanie ar putea fi toxic și nu ar trebui utilizat până când nu se va demonstra că este sigur.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Echipa, de la universitățile din Manchester și Kyoto, a raportat săptămâna trecută că suplimentul – cunoscut sub numele de SAMe – se poate descompune în interiorul organismului în substanțe care provoacă o gamă largă de probleme medicale, inclusiv leziuni renale și hepatice

Prescurtare de la S-adenozilmetionină, SAMe este comercializat online în Marea Britanie ca un agent care poate ajuta o serie de afecțiuni, inclusiv articulații și boli hepatice, și bunăstarea emoțională.

Companiile îl recomandă pentru sănătatea ficatului, confort articular și stare de spirit pozitivă

Jean-Michel Fustin, de la Universitatea din Manchester, a declarat că experimentele pe care el și colaboratorii săi le-au efectuat au dezvăluit că SAMe se descompune în adenină și metiltioadenozină în organism. Aceste substanțe sunt cunoscute ca fiind toxice, a adăugat el.

Această descoperire a venit din senin”, a declarat Fustin săptămâna trecută. „Când am administrat suplimentul șoarecilor, ne așteptam ca aceștia să devină mai sănătoși. Dar, în schimb, am constatat contrariul. Am descoperit că, atunci când SAMe se descompune în organism, produce molecule foarte toxice, inclusiv adenină, care provoacă gută, boli de rinichi și boli de ficat.”

Fustin a adăugat că, deși studiul lor – care a fost publicat săptămâna trecută în Communications Biology – a fost realizat pe șoareci, rezultatele lor sunt relevante pentru oameni. „Nu am testat încă suplimentul pe bărbați și femei, dar l-am adăugat la celule umane în culturi de laborator și am constatat că are același efect ca și în cazul șoarecilor.”

SAMe nu este vândut fără prescripție medicală în farmaciile din Marea Britanie. Cu toate acestea, numeroase companii oferă suplimentul spre vânzare pe internet ca agent de promovare a confortului articular, a sănătății ficatului, a mobilității și a „unei stări de spirit pozitive”. De asemenea, pe unele site-uri este comercializat ca agent pentru promovarea sănătății ficatului la câini și pisici.