• Mai mulți morți de coronavirus sunt ținuți în saci, în subsolul unui spital din regiunea Altai, Rusia
  • Rudele nu ridică corpurile neînsuflețite din motiv că sălile de ceremonii funerare au fost închise
  • Ministerul Sănătății din Altai susține că spitalul nu are camere pentru depozitarea cadavrelor

Cu câteva zile în urmă, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu un bărbat care se plimbă în subsolul unui spital Covid din regiunea Altai, Rusia. Acolo, de-a lungul coridorului, autorul a surprins mai mulți saci întinși în care se află cadavrele celor morți din cauza COVID-19, scrie Meduza.io

„Avem cadavre întinse aici. Toți au murit de Covid”, susține bărbatul. Potrivit acestuia, imaginile au fost surprinse într-un spital Covid, din regiunea Altai, în data de 17 octombrie 2020.

Astăzi, Ministerul Sănătății din regiunea Altai a recunoscut că imaginile au fost filmate în spitalul nr. 12 din orașul Barnaul, amenajat pentru pacienții cu COVID-19. 

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Medicilor ruși li s-a cerut să efectueze autopsia fiecărui pacient mort de Covid, însă din cauza numărul mare de cazuri, aceștia nu fac față situației.

Pe de altă parte, autoritățile spun că situația este complicată din motiv că, nu toate rudele ridică corpul neînsuflețit din spital în timp util. Unii amână înmormântările după ce din cauza pandemiei, sălile de ceremonii funerare au fost închise.

Totodată, Ministerul Sănătății din Altai susține că spitalul nu are camere pentru depozitarea cadavrelor, prin urmare, acestea sunt ținute la subsol.

„Facem tot ce ne stă în puteri. În prezent, lucrăm în două ture, șapte zile pe săptămână, inclusiv sâmbăta și duminica”, spune medicul șef anatomo-patolog al spitalului.

Săptămâna trecută, presa locală scria că, din cauza numărului mare de decese, medicii nu au timp să efectueze autopsii, iar rudele trebuie să aștepte cel puțin o săptămână pentru a ridica corpul neînsuflețit.