• Depresia, automutilarea și sinuciderea sunt din ce în ce mai des întâlnite în rândul acestora.
  • Consumul excesiv de alcool, conducerea sub influența acestuia, sarcinile nedorite în rândul adolescentelor și fumatul au fost principalele cauze ale problemelor tinerilor de peste ocean.
  • Pandemia de Coronavirus a amplificat și mai mult aceste probleme.

Sănătatea mintală a adolescenților din Statele Unite ale Americii este pusă în pericol. Depresia, automutilarea și sinuciderea sunt din ce în ce mai des întâlnite în rândul acestora.

Consumul excesiv de alcool, conducerea sub influența acestuia, sarcinile nedorite în rândul adolescentelor și fumatul au fost principalele cauze ale problemelor tinerilor de peste ocean, acum 30 de ani. Cu toate acestea, în prezent, numărul cazurilor de acest fel a scăzut și au fost înlocuite de tulburările mintale.

În urmă cu trei ani, 13% dintre adolescenți au declarat că s-au confruntat cu un episod depresiv de intensitate mare, fiind raportată o creștere de 60% față de anul 2007. Mai mult decât atât, anxietatea, tulburările de dispoziție și automutilarea au dus la creșterea numărului de urgențe medicale.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ

Pandemia de Coronavirus a amplificat și mai mult problemele cauzate de sănătatea mintală, iar rata sinuciderilor și a automutilării a crecut considerabil, conform The New York Times.

Educația în rândul adolescenților a dus la schimbări majore în comportamentul lor

„Tinerii sunt mai educați; este mai puțin probabil ca fetele să rămână însărcinate, să consume droguri; este mai puțin probabil să moară din cauza unui accident sau a unei răniri.

După multe indicatori, copiii se descurcă fantastic și prosperă, dar există aceste tendințe cu adevărat importante în ceea ce privește anxietatea, depresia și sinuciderea care ne opresc din drum”, a spus Candice Odgers, psiholog la Universitatea din California, Irvine.

Așadar, în urma acestei creșteri alarmante, un număr semnificativ de grupuri de spitale și de medici a calificat situația drept o urgență națională, iar cercetări pentru aflarea cauzelor au fost demarate. „Trebuie să ne dăm seama de asta, pentru că este vorba de viață și de moarte pentru acești copii”, a mai declarat aceasta.