• Șase persoane au murit la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timișoara, în perioada 08 noiembrie – 09 noiembrie.
  • Virgil Musta a declarat că lipsa de locuri de la ATI a cauzat decesele.
  • Medicul spune că există situații în care boala evoluează rapid, iar pacienții nu mai pot fi transferați în alte orașe, la alte secții de Terapie Intensivă.

Șase persoane au decedat în perioada 08 noiembrie – 09 noiembrie, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timișoara, a declarat medicul Virgil Musta pentru Digi24.

Musta atrage atenția asupra faptului că cele șase persoane au murit din cauza lipsei de locuri de la ATI.

Virgil Musta spune că situația este dificilă la Terapie Intensivă, iar de câteva zile nu mai sunt locuri.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Medicul adaugă că există cazuri foarte grave și, la un moment dat, „există riscul ca în evoluția lor să decompenseze”. Acesta mai spune că „neavând locuri la Terapie Intensivă, nu îi putem pune pe ventilație mecanică, așa că îi ținem pe presiune ridicată de oxigen, dar nu este suficient”.

Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timișoara: „S-a întâmplat ca în cursul zilei de ieri, până astăzi dimineaţă, să decedeze peste 6 persoane, toţi cu forme foarte grave, internate de clinică, atât în Secţia de Boli Infecţioase, cât şi Pneumofiziologie şi care s-au decompensat şi nu am avut soluţie pentru ei”.

Virgil Musta, despre cazurile în care boala evoluează rapid, iar pacienții nu mai pot fi transferați în alte orașe

Medicul Musta a mai spus că există un program pentru cei de la Terapie Intensivă: „Acestea sunt cazuri care vin cu forme foarte severe şi care sunt trataţi pe Secţie”.

Musta a mai spus că nu există timp „de stat și așteptat să vedem unde îi trimitem, într-o altă secție din țară”.

„Toţi au fost cu comorbidităţi, în vârstă peste 70 de ani, peste 60 de ani, chiar şi cu peste 80 de ani. Cu comorbidităţi importante: boală cardiovasculară, neoplazie, diabet şi parte dintre ei au fost cu obezitate”, a adăugat Virgil Musta.