• La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi sunt 83 de cadre medicale şi 24 de pacienţi cu Covid 19
  • Spitalul are 3 focare mari pe secţiile cardiologie, secţia medicală 2 şi chirurgie 2
  • Nelu Tătaru spune că epidemiologul din spital nu a terminat anchetele epidemiologice
  • Ministrul Sănătăţii a detaşat epidemiologi de la Constanţa pentru a decide ce secţii rămân deschise
  • La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi va ajunge o secţie mobilă de ATI

Un singur epidemiolog la o unitate sanitară cu peste 1200 de paturi. Focare în 3 secţii importante. În total, 107 oameni, personal medical şi pacienţi infectaţi. Anchetele epidemiologice lăsate în seama unui singur epidemiolog. 

Asta a găsit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi ministrul Nelu Tătaru. Este cel mai mare spital din sud-estul ţării, unde ajung pacienţi din toate judeţele limitrofe.

După ce a văzut unitatea sanitară, ministrul a vorbit despre soluţii: 4 epidemiologi detaşaţi de la Constanţa vor reevalua situaţia din spital şi vor decide care secţii vor rămâne deschise şi cum trebuie redistribuiţi pacienţii în unitatea sanitară. Va trimite şi Corpul de Control de la Bucureşti să vadă ce anume a fost în neregulă la spital. O TIR mobil de ATI va fi pus la dispoziţia spitalului curând. 

Recomandări

REZULTATELE SIMULĂRII LA EVALUAREA NAȚIONALĂ
CELE MAI POPULARE ORAȘE ÎN LUNA IUBIRII
TOP 5 MIȘCĂRI CA SĂ CUNOȘTI CULTURI NOI
OPRAH ESTE DE NERECUNOSCUT
NOI SANCȚIUNI PENTRU PUTIN
INFLATIA DIN ROMANIA

Până vor fi gata aceste controale însă, mai durează. Între timp, greul cade pe umerii angajaţilor care nu s-au infectat, foarte puţini la număr.  În spital, din 3509 de posturi aprobate, sunt ocupate doar 2197, iar deficitul de personal este aici nerezolvat de ani buni. 

„La dumneavoastră la spital aici există doar un singur epidemiolog, care este şi al DSP-ului, şi care mai are 3 contracte de muncă în altă parte, iar evaluarea pe care a putut să o facă d-na doctor nu corespunde cu ce există”, a declarat Nelu Tătaru, la Galaţi. 

Acesta s-a interesat în legătură cu stadiul anchetelor epidemiologice 

„Anchetele epidemiologice nu există pentru cele 83 de cazuri. Dar pentru pacienţi există anchete începute măcar? Doamna doctor spune că există aceste anchete, dar noi nu le-am văzut. Echipa de la Constanţa va evalua”, a precizat Tătaru. 

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi –  Situaţia actuală

83 de cadre medicale infectate

24 de pacienţi infectaţi 

Posturi aprobate: 3509/ Posturi ocupate: 2197/ Posturi vacante: 1312