• Pacienţi căraţi cu pături improvizate sau în cărucioare pe scări, băi murdare şi mucegai la Spitalul de Urgenţă din Târgovişte
  • Deputatul Emanuel Ungureanu a postat sâmbătă, pe Facebook, condiţiile în care stau pacienţii cu suferinţe psihice
  • Acesta a cerut Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii să efectueze un control

Imaginile umilinţei vin de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Secţia de Boli Psihice, unde pacienţii se luptă nu doar cu boala, ci şi cu mucegaiul, mizeria şi lipsa rampelor de acces. 

În fotografiile postate pe Facebook, de către Emanuel Ungureanu, se vede cum un pacient este cărat într-o pătură improvizată, caloriferele sunt pline de rugină iar tavanul este scorojit din cauza apei infiltrate. Dep spune că la Spitalul de Urgenţă Târgovişte nu există rampe amenajate pentru pacienţii dependenţi de un fotoliu rulant. 

„Până la vizita mea de săptămâna trecută, peisajul în acest loc al groazei arăta după cum urmează: băi jegoase fără capac la WC, fără oglindă la baie, rugină pe calorifere şi baterii, spaţii înguste în care nu poţi intra cu scaun rulant. Geamurile termopan instalate în bătaie de joc de o firmă de partid sunt de proastă calitate, exact ca lucrările de izolare termică a clădirii care permit mucegaiului să domine toate încăperile!

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Tavanul este găurit de apa care s-a infiltrat în acoperişul refăcut în bătaie de joc pe bani mulţi. Apa din tavan pătrunde prin mai multe găuri şi este colectată într-un butoi improvizat. Curtea se inundă la orice ploaie puţin mai serioasă. Jegul gros şi pânzele de păianjen domină geamurile nespălate de luni bune. Personalul nu a avut niciodată o garderobă, ştiu, pare incredibil, ce vedeţi în foto 12 sunt nişte huse cumpărate în pripă după vizita mea. Uşa de termopan de la intrare este instalată prost şi este evident o mare porcărie, iarna a intrat vântul şi zăpada în clădire pentru că termopanul a fost montat greşit”, scrie deputatul USR.

Potrivit acestuia, după vizita sa în spital, a început curăţenia generală, au fost aduse de acasă infirmiere, personal de curăţenie, „ca pe vremea lui Ceauşescu înaintea unui control…”.

Ungureanu a cerut la Spitalul de Urgenţă Târgovişte un control al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii.

UMILIRE, JEG, MAFIE!Acestea sunt imaginile UMILINȚEI, a jegului absolut care au domnit peste secția de Boli Psihice…Publicată de Emanuel Ungureanu – Deputat USR pe Sâmbătă, 6 iunie 2020