Se aşteaptă un nou val al pandemiei COVID? Valeriu Gheorghiţă: „Varianta Delta va deveni dominantă”

Conferință de presă susținută de președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță. Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță. Foto: gov.ro
  • Gheorghiță: „Perspectiva unui nou val e clară, iar varianta Delta va deveni dominantă
  • Gheorghiță: „Este important să fie asigurat accesul la vaccinare a tuturor oamenilor care, evident, şi doresc să se vaccineze

Perspectiva unui nou val este cât se poate de clară, iar varianta Delta a tulpinii virale SARS-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă, anunţă şeful campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

„Fiecare centru de vaccinare fix va avea ca obiectiv asigurarea de echipe mobile. Este important ca ntr-o perioadă de circa o lună – o lună şi jumătate să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte, pentru că perspectiva unui nou val în special în sezonul rece, în toamnă, este cât se poate de clară şi foarte probabil că varianta Delta a tupinii virale are toate caracteristicile să devină dominantă”, spune Valeriu Gheorghiţă.

El apreciază că este important să fie asigurat accesul la vaccinare a tuturor oamenilor care, evident, şi doresc să se vaccineze.

„Vom informa pe toate canalele oficiale reprezentanţii autorităţilor locale, primarii, pentru a colabora cu reprezentanţii direcţiilor de Sănătate Publică, în perspectiva accesului la vaccinare şi pentru a pune la comun toate resursele de la nivelul judeţului şi local pentru a facilita procesul de vaccinare”, adaugă şeful CNCAV.

Gheorghiţă precizează că intenţia autorităţilor este ca echipele mobile să asigure procesul de vaccinare in fiecare localitate.