• Femeile cu cancer ovarian ar putea beneficia în scurt timp de un nou tratament
  • Tratamentul radioterapeutic limitează creșterea tumorii și scade masa tumorală
  • În 2020, 1.909 de femei au fost diagnosticate cu cancer ovarian în România

Un nou tratament ar putea ajuta femeile care suferă de cancer ovarian să țină boala sub control. Tratamentul cu radioterapie a avut rezultate foarte bune în urma studiilor preclinice. Acesta poate să limiteze foarte mult creșterea tumorii și să scadă masa tumorală.

Cu ce vine nou acest tratament?

În primul rând, medicamentul este conceput special pentru cancerele ovariene rezistente la terapiile tradiționale și poate fi produs în 25 de minute la un cost redus. Un timp cât mai scurt este vital în controlul bolii și duce la o eficiență mai bună în comparație cu metodele alternative.

Cancerul ovarian ocupă locul 7 ca frecvență între cancerele la femei și reprezintă a 5-a cauză de deces prin cancer la femei la nivel mondial.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

În fiecare an sunt diagnosticate aproximativ 238.719 cazuri noi în lume și sunt înregistrate 151.905 decese cauzate de cancerul ovarian.

Cât de răspândit este acest tip de cancer la noi?

Și la noi cifrele sunt mari, iar rata deceselor îngrijorătoare. Doar anul trecut 1.909 de femei au fost diagnosticate cu cancer ovarian și 1.121 au murit din cauza acestei boli.

Acest tip de cancer poate avea o rată de supraviețuire de până la 94% dacă este depistat în primul stadiu, dar de cele mai multe ori este depistat târziu, fapt ce reduce drastic șansele de supraviețuire.