• Spitalul Judeţean Neamţ cere de la Iaşi apatură şi 10 paturi de ATI.
  • Aparatura ce nu a fost distrusă în incendiu nu poate fi folosită din cauza anchetei.
  • Astăzi la Neamţ va fi deschis un compartiment cu 6 paturi, cu aparatură ceva mai veche.
  • Spitalul Judeţean Neamţ vrea şi medici. Au fost scoase la concurs 5 posturi de medici ATI, infecţioase şi urgenţe.

Tragedia de la Spitalul Judeţean Neamț nu va fi uitată ușor. Însă problemele nu s-au terminat a doua zi după ce au fost stinse flăcările.

În prezent, spitalul nu poate îngriji niciun pacient în stare gravă. Oricine are nevoie de ATI este transferat la alt spital din Moldova, că este COVID-19 sau nu.

Un compartiment temporar de ATI se va deschide astăzi, menționează managerul interimar.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Noi am făcut o solicitare la Euronest să ne ne transfere nişte echipamente pentru terapie intensivă. Noi am pus secţia, compartimenul că nu pot să îi zic secţie punct, avem minimum de dotare ca să îi dăm drumul”, precizează Cristina Iabtănăsoaie.

„Noi am pus paturile pe care le aveam mai vechişoare şi ventilatoarele mai vechi şi oricum compartimentul acesta este doar o soluţie temporară. Noi va trebui să refacem secţia de terapie intensivă de la zero.”, a mai adăugat managerul interimar.

Noul compartiment a fost amenajat la etajul 4 al Spitalului Judeţean Neamţ, în secţia de obstetrică ginecologie, într-o zonă pentru care deja există aviz de la ISU.

Tot pentru a putea pune pe picioare activitatea secţiei de ATI e nevoie şi de personal. Mai exact 5 medici. Dar asta nu e suficient.

Paturile şi aparatura au fost solicitate de la Iaşi. Vor fi luate din secţiile nefolosite de la Spitalul Modular Leţcani.

„Au nevoie de 10 paturi de terapie intendivă complet echipate. Pe lângă cele 10 paturi au mai cerut şi alte echipamente medicale, injectomate, tărgi, saltele antiescară, pulsoximetre, videolaringoscop, ekg portabil, tărgi de transport, astea sunt cele pe care le şi avem în dotarea spitalului.”, spune Alina Popa, director Euronest.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!