• Secțiile de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID 19 din România sunt aproape pline.
  • Doar trei paturi mai sunt libere în spitalele din București.
  • Secția ATI a Spitalului Județean Galați se pregătește pentru creșterea numărului de pacienți COVID.

În prezent, în spitalele din România mai sunt libere 109 paturi ATI COVID. Dintre acestea, 40 sunt pentru copii, anunță autoritățile.

De asemenea, în spitalele din București mai sunt libere doar trei paturi pentru persoanele infectate în stare gravă.

Potrivit statisticii, în unitățile sanitare de România, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.271. Dintre acestea, 741 sunt internate la ATI.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Din totalul pacienților internați, 182 sunt minori. 170 sunt internați în secții și 12 se află la Terapie Intensivă.

Secția ATI a Spitalului Județean Galați se pregătește pentru creșterea numărului de pacienți COVID

Secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați se pregătește pentru creșterea numărului de pacienți COVID. Unitatea medicală a fost dotată cu zeci de aparate care asigură oxigen pentru pacienții în stare gravă.

Echipamente medicale au fost achiziționate pentru secția de Terapie Intensivă a spitalului gălățean. Este vorba de 24 de aparate de respirație artificială și 24 de sisteme de oxigenoterapie cu flux înalt.

Sunt echipamente medicale moderne, mult mai eficiente și mai sigure pentru pacienți. Aceste dispozitive medicale pot fi folosite și în cazul pacienților Covid, care au nevoie de cantități mari de oxigen, uneori chiar și de 40 de litri pe minut. De asemenea, pentru secția de Terapie Intensivă, inclusiv zona Covid, a fost montată deja o rețea nouă de oxigen“, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea celor două investiții este de peste 4.2 de lei, din care 3,8 milioane de lei sunt pentru dotarea secției de Terapie Intensivă cu echipamente medicale. Fondurile au fost asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

În prezent, la Spitalul Judeţean Galați funcţionează două instalaţii pentru asigurarea necesarului de oxigen. Una este pentru secţia de Terapie Intensivă şi cealaltă pentru restul spitalului, inclusiv pentru secţia COVID de şi pentru blocul operator.

În plus, autoritățile județene au depus la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene un proiect cu finanțare europeană pentru reconfigurarea infrastructurii de distribuție a oxigenului. Proiectul este de câteva luni în evaluare la minister.