• Organismul ONU rămâne angajat să afle cum a apărut virusul.
  • Activiști, politicieni și academicieni au declarat într-o scrisoare deschisă în acest weekend că aniversarea ar trebui să se concentreze pe prevenirea unei repetări a distribuirii inegale a vaccinului COVID-19.
  • În 2021, o echipă condusă de OMS a petrecut săptămâni întregi în Wuhan, China.

Descoperirea originilor COVID-19 este un imperativ moral și toate ipotezele trebuie explorate, a declarat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, în cele mai puternice comentarii de până acum, care au arătat că organismul ONU rămâne angajat să afle cum a apărut virusul.

O agenție americană a fost raportată de Wall Street Journal că a apreciat că pandemia ar fi fost probabil cauzată de o scurgere involuntară din laboratoarele chinezești, ceea ce a crescut presiunea asupra OMS pentru a găsi răspunsuri. Beijingul neagă această evaluare. Înțelegerea originii #COVID19 și explorarea tuturor ipotezelor rămâne: un imperativ științific, pentru a ne ajuta să prevenim viitoarele epidemii (și) un imperativ moral, de dragul milioanelor de oameni care au murit și al celor care trăiesc cu #LongCOVID”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus sâmbătă, pe Twitterlate.

El scria pentru a marca trei ani de când OMS a folosit pentru prima dată cuvântul pandemie” pentru a descrie epidemia globală de COVID-19.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Activiști, politicieni și academicieni au declarat într-o scrisoare deschisă în acest weekend că aniversarea ar trebui să se concentreze pe prevenirea unei repetări a distribuirii inegale a vaccinului COVID-19, spunând că aceasta a dus la cel puțin 1,3 milioane de decese care ar fi putut fi prevenite.

În 2021, o echipă condusă de OMS a petrecut săptămâni întregi în Wuhan, China, și în împrejurimile acesteia, unde au fost raportate primele cazuri la om, și a declarat într-un raport comun că virusul a fost probabil transmis de la lilieci la om prin intermediul unui alt animal, dar că sunt necesare cercetări suplimentare. China a spus că nu mai este nevoie de alte vizite.