• Medicii îi monitorizează în permanență
  • Toți au nevoie de oxigen, au vârste între 60-70 de ani
  • În paralel, autoritățile caută cadre medicale pentru spitalul din județul Iași

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Carmen Dorobăț, susține că trei pacienți transferați de la Piatra Neamț sunt în stare gravă, iar medicii îi monitorizează în permanență. În paralel, autoritățile caută cadre medicale pentru spitalul din județul Iași.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Carmen Dorobăț, a vorbit despre starea celor șase pacienți transferați în noaptea de sâmbătă spre duminică de la Spitalul Județean Piatra Neamț, după ce Secția de Terapie Intensivă a luat foc. Directorul spitalului care are în subordine unitatea mobilă de la Lețcani susține că trei persoane sunt în stare gravă.

Cei șase pacienți sunt infectați cu SARS-CoV-2 în zona de terapie intesivă din secția exterioară de la Lețcani Trei dintre ei sunt cu probleme mai importante. Toți au nevoie de oxigen, au vârste între 60-70 de ani. Trei dintre ei sunt în stare mai gravă, vom vedea în ce măsură vom putea să asigurăm o evoluție mai favorabilă de aici încolo”, a explicat Carmen Dorobăț.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

În paralel, autoritățile încearcă să găsească cadre medicale pentru Spitalul de la Lețcani.

Am fost dimineață la Spitalul de la Lețcani unde am avut o întâlnire cu managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, doamna dr. Carmen Dorobăț. Sunt 6 pacienți care au fost transferați de la ATI Neamț la Spitalul de la Lețcani. Trei sunt în stare gravă. Pentru îngrijirea optimă a acestor bolnavi infectaţi cu SARS-CoV-2 au fost chemaţi medici de acasă. Am asigurat-o pe doamna Dorobăț că sunt gata să ajut Spitalul de la Lețcani. CJ Iași este o instituție pe care se poate baza în mod constant, cu precădere în situații de criză. Acum căutăm soluții pentru a detașa urgent personal medical suplimentar și a asigura condiții de siguranță pentru funcționarea Spitalului de la Lețcani”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

10 oameni au murit în urma unui incendiu devastaror la Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Șase pacienți, bolnavi de Covid 19, au fost transferați la uinitatea din Lețcani.