• Dorel Săndesc: În ATI se decontează nerespectarea măsurilor
  • În ultimele 24 de ore au fost confirmate 8.651 cazuri noi
  • Sunt 1.001 de pacienți la ATI în acest moment.

Medicul ATI Dorel Săndesc a spus, miercuri, la Aleph News, în urma bilanțului transmis de autorități, că „situația este foarte gravă”.

În ATI se decontează nerespectarea măsurilor. Lipsa de respectare a măsurilor duce la un număr atât de mare de pacienți care ajung la ATI, unde, în ciuda eforturilor care s-au făcut, există pericolul mare să nu mai avem capacitatea de primire a pacienților gravi”, a spus medicul.

Dorel Săndesc a catalogat criza sanitară drept „o convulsie a societății”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„În ce privește această criză, aceste măsuri pe care le știm de la nivel internațional – și altele nu sunt -, nu au fost aplicate corect, în doza corectă, respective nivelul de respactare a acestor măsuri nu a atins procentajul care ar limita valul epidemic”, a explicat medicul, la Aleph News.

Doctorul a subliniat că nu măsurile în sine sunt de vină pentru valul de infectări, ci nerespectarea lor.

Lockdown-ul este semnul unei greșeli. Erau niște măsuri minimale spre nule. E păcate că oamenii nu înțeleg și nu se mobilizează. E păcat că oamenii nu cred în ele și nu e prea târziu să câștigăm ceea ce nu am pierdut deja”, a mai spus sursa citată.

Până azi, în România, au fost confirmate 267.088 de cazuri, în total186.260 de persoane au fost declarate vindecate. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 8.651 cazuri noi.

Au fost efectuate 35.964 de teste, în ultimele 24 ore ore.

Numărul total de bolnavi internați în spitale este de 11.867. Sunt 1.001 de pacienți la ATI în acest moment.