• Creșterea răspândirii cancerului de piele în Marea Britanie a stârnit o dezbatere cu privire la cele mai importante semne de avertizare a bolii.
  • Deși este vindecabil în 90 la sută din cazuri, dacă simptomele nu sunt detectate la timp, această boală poate fi fatală.
  • Se estimează că aproximativ 86% din toate cancerele de piele sunt cauzate de expunerea excesivă la lumina solară, astfel încât boala poate fi în mare parte evitată.

Creșterea răspândirii cancerului de piele în Marea Britanie a stârnit o dezbatere cu privire la cele mai importante semne de avertizare a bolii.

Deși este vindecabil în 90 la sută din cazuri, dacă simptomele nu sunt detectate la timp, această boală poate fi fatală.

Se estimează că aproximativ 86% din toate cancerele de piele sunt cauzate de expunerea excesivă la lumina solară, astfel încât boala poate fi în mare parte evitată.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Cancerul de piele poate fi împărțit în mai multe subtipuri, cel mai periculos fiind melanomul. Principalele semne de avertizare cuprind, de obicei, modificări ale pielii, dar nodulii sub axilă pot fi, de asemenea, simptomatici ai bolii.

Este important să verifici pielea pentru a detecta modificările suspecte, pentru a depista boala în stadii incipiente, atunci când este cel mai ușor de tratat.

eMedicine Health explică: Cancerul de piele te poate ucide, în special melanomul, care poate fi fatal dacă nu este tratat prompt”.

La fel ca și alte tipuri de cancer, cancerul de piele apare atunci când celulele din epidermă încep să se înmulțească în mod anormal și devin nesănătoase.

Modul în care cancerul va afecta speranța de viață va depinde de tipul de cancer și de locul în care acesta a făcut metastaze.

Din fericire, boala este susceptibilă să provoace mai multe modificări corporale, multe dintre acestea fiind susceptibile de a se manifesta la suprafața pielii.

Simptomele cel mai frecvent raportate sunt o pată mare maronie, o aluniță care își schimbă aspectul și leziuni dureroase care provoacă mâncărimi sau arsuri.

Unul dintre semnele mai puțin cunoscute ale cancerului de piele este un nodul care apare sub axilă, care este, de asemenea, un semn comun al cancerului de sân.

Un nodul care este canceros este posibil să crească în dimensiune treptat sau să nu dispară de la sine.

Clinica Cleveland explică: Umflăturile de la subraț sunt adesea un semn de infecție care poate necesita antibiotice. Unii noduli se datorează unor probleme ale pielii și trebuie îndepărtați. Dacă ești îngrijorat de un nodul, cel mai bun lucru de făcut este să mergi la un medic.”