• Consumul de alimente reci provoacă durere persoanelor cu sensibilitate dentară.
  • Periajul agresiv și băuturile acide sunt printre cauzele care declanșează durerea.
  • Controlul stomatologic este recomandat de la apariția primelor semne de durere.

A început să se încălzească afară și sunt tot mai aproape zilele în care o să ne dorim să ne răcorim cu ceva de la frigider.

Fie că este vorba despre un pahar cu apă rece, fie că ne dorim o înghețată, oricare dintre cele două poate să provoace o durere dentară.

Sensibilitatea dentară apare la toate vârstele. Un stomatolog explică ce ar putea duce la această situație neplăcută.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Am putea să enumerăm aici mai multe cauze ale sensibilității dentare: afecțiuni ale gingiilor, consumul de băuturi și alimente acide în exces, un periaj agresiv al dinților, carii dentare, o igienă orală deficitară sau retragerea gingiilor”, spune Elis Bolat, medic stomatolog.

Cum putem preveni aceste probleme

O igienizarea periodică realizată profesionist, dar și limitarea consumului produselor dulci sau acidulate sunt doar câteva dintre soluții. Totuși, vizita la stomatolog este cea mai indicată.

„În cazul sensibilității dentare, este nevoie să te adresezi medicului stomatolog. Acesta va face o investigație clinică și radiologică pentru a determina cauza și pentru a aplica cele mai eficiente proceduri de tratament”, spune Elis Bolat.

În cazul în care avem carii, durerea provocată de alimentele reci este și mai acută. Vizita la stomatolog este indicată încă de la primele semne de disconfort.