Sezonul gripal e aproape, iar statul a achiziționat 3 milioane de doze de vaccin. Cine se imunizează gratuit

Sezonul gripal e aproape, iar prezența Covid-19 ar putea fi problematică
Medicii îți recomandă să te imunizei la gripă, până când apare serul te face imun la COVID, doctorii îți spun să faci antigripalul

Statul a achiziționat 3 milioane de doze, iar prima tranșă, de 330.000 va fi distrubită în toată țara. Vaccinul te protejeazză de patru tulpini de gripă, iar toate răspunsurile despre imunizare le regăsești mai jos.

Câte doze vor fi distribuite?


Prima tranșă, mai exact 330.000 doze vor fi distribuite direcțiilor de sănătate publică și aceștia le vor livra cabinetelor medicilor de familie și unităților sanitare. Aceștia, la rândul lor, vor vaccina cu prioritate persoanele din categoriile de risc, în plus, Ministerul Sănătății a achiziționat anul acesta o cantitate duble

Rămân singurele vaccinuri date de stat?

Maria: Nu, au fost achiziționate 3 milioane de doze de vaccin antigripal anul acesta, restul dozelor vor fi distribuite la jumatătea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru a continua vaccinarea gratuită a populației supusă la risc.

Vaccinul va fi găsit și în farmacii

Ministerul recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să cumpere vaccinul și le și solicită unităților farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccinul gripal.

Care sunt persoanele care trebuie să se imunizeze?

După cum știm, trebuie imunizate cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 ani, cei cu boli cronice, mai ales cei cu boli cardio-vasculare și respiratorii, boli metabolice și să nu uităm de bătrânii și copiii instituționalizați, personalul medical și gravidele, conform recomandărilor celor de la UMS.