• Fostul consilier științific guvernamental din Marea Britanie anunță că un nou val al pandemiei este pe cale să înceapă, iar „dovezile” sunt vizibile deja
  • Pe lângă cifrele generale, specialistul evidențiază faptul că și cei vaccinați se infectează
  • În prezent, Marea Britanie are aproximativ 41% din populație vaccinată, predominant cu vaccinul AstraZeneca

Fostul consilier științific guvernamental din Marea Britanie, Sir David King, anunță că un nou val al pandemiei este pe cale să înceapă, iar „dovezile” sunt vizibile deja.

În Marea Britanie se înregistrează aproximativ 5.300 de cazuri noi de coronavirus pe zi, cu 2.000 mai mult decât săptămâna trecută. Am discutat despre un al treilea val de coronavirus și sunt de părere că nu trebuie să mai așteptăm. Ultimele cifre sunt dovada apariției unui nou val epidemic”, a spus Sir David King pentru Sky News.

Pe lângă cifrele generale, specialistul evidențiază faptul că și cei vaccinați se infectează. În prezent, Marea Britanie are aproximativ 41% din populație vaccinată cu ambele doze, predominant cu serul AstraZeneca. Totuși, Sir David King subliniază faptul că 1 din 25 de oameni infectați aveau ambele doze de vaccin făcute. Concret, aproximativ 400 de britanici vaccinați se infectează zilnic.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Sir David King: „Știm că oricine este vaccinat (cu două doze) este relativ sigur împotriva virusului. Dar să nu uităm că unul din 25 de cazuri noi sunt persoane care au fost vaccinate complet – asta înseamnă că 400 de cazuri noi pe zi sunt persoane care s-au vaccinat cu ambele doze.”

În continuare, el contrazice guvernul britanic, susținând că situația nu este „stabilă”, ci într-o „continuă creștere”. Mai mult de atât, susține că Marea Britanie n-ar trebui să iasă din lockdown pe 21 iunie. Întrebat cât ar mai trebui prelungită aceasta, nu a putut da un răspuns clar, ci „câteva săptămâni”.