• Chirurgii au petrecut luni de zile încercând tehnici cu ajutorul realității virtuale înainte de a începe procedurile reale pe băieții brazilieni în vârstă de trei ani.
  • Bernardo și Arthur Lima au fost supuși mai multor intervenții chirurgicale la Rio de Janeiro, sub conducerea chirurgului pediatru Noor ul Owase Jeelani, stabilit în Marea Britanie, de la spitalul Great Ormond Street din Londra.
  • Gemenii au aproape patru ani și sunt considerați cei mai în vârstă gemeni craniopagi care au fost separați. Ambii gemeni se recuperează în spital și vor fi ținuți sub observație timp de șase luni.

Siamezii uniți în zona craniană, care aveau creierele fuzionate, au fost separați cu succes după 33 de ore de operații numai în ultimele două intervenții chirurgicale, iar aproape 100 de cadre medicale au fost implicate, potrivit Sky News.

Bernardo și Arthur Lima au fost supuși mai multor intervenții chirurgicale la Rio de Janeiro, sub conducerea chirurgului pediatru Noor ul Owase Jeelani, stabilit în Marea Britanie, de la spitalul Great Ormond Street din Londra.

Jeelani a descris operațiunea ca fiind o „realizare remarcabilă” a medicilor, dar a adăugat că organizația de caritate, Gemini Untwined, se bazează pe donații publice pentru a-și continua activitatea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Separarea cu succes a lui Bernardo și Arthur este o realizare remarcabilă a echipei de la Rio și un exemplu fantastic al motivului pentru care activitatea Gemini Untwined este atât de valoroasă. Nu numai că am oferit un nou viitor băieților și familiei lor, dar am dotat echipa locală cu capacitățile și încrederea necesare pentru a întreprinde din nou cu succes astfel de lucrări complexe în viitor. Prin acest proces de lucru în echipă și de schimb de cunoștințe la nivel global, putem spera să îmbunătățim rezultatele pentru toți copiii și familiile care se află în această situație dificilă. Acest lucru este posibil doar prin donații generoase din partea membrilor publicului.”

Schimbarea vieții

Gabriel Mufarrej, șeful secției de chirurgie pediatrică de la Instituto Estadual do Cerebro Paulo Niemeyer, a declarat că spitalul în care lucrează îi îngrijește pe băieți de doi ani și jumătate, iar operația lor le va „schimba viața”.

„De când părinții băieților au venit de acasă, din regiunea Roraima, la Rio pentru a ne cere ajutorul, în urmă cu doi ani și jumătate, au devenit parte din familia noastră aici, în spital. Suntem încântați că operația a decurs atât de bine, iar băieții și familia lor au avut parte de un rezultat care le-a schimbat viața”, a declarat acesta.

Munca lor a fost sprijinită de Gemini Untwined, o organizație de caritate fondată de Jaleeni, cu scopul strângerii de fonduri pentru frații născuți uniți în zona craniană, numiți gemeni craniopagi.

Separarea lui Bernardo și Arthur unul de celălalt a fost unul dintre cele mai complexe procese de separare realizate vreodată, iar mulți chirurgi nu credeau că va fi posibil, potrivit organizației caritabile.

Gemenii au aproape patru ani și sunt considerați cei mai în vârstă gemeni craniopagi care au fost separați. Ambii gemeni se recuperează în spital și vor fi ținuți sub observație timp de șase luni, a precizat organizația caritabilă.

Potrivit cifrelor Gemini, una din 60.000 de nașteri are ca rezultat gemeni uniți și doar 5% dintre aceștia sunt copii craniopagus, citate de Sky News.