Există anumite simptome alarmante după vaccinare. Valeriu Gheorghiță spune când trebuie mers urgent la medic

Ce se întâmplă cu rapelul în cazul persoanelor la care apar tromboze după prima doză? Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță Profimedia
  • Valeriu Gheorghiță a explicat, joi, la ce simptome trebuie să intrăm în alertă și să mergem la medic, după vaccinare
  • Există indicii care sugerează că poate apărea o tromboză
  • Valeriu Gheorghiță: Să monitorizăm fiecare dintre noi aceste semne și simptome de alarmă

O durere de cap puternică sau abdominală, ce nu cedează la tratament, pete pe picioare, durere în piept sau dificultate la respirație sunt simptome care trebuie să alarmeze o persoană vaccinată că ar putea suferi o tromboză, spune col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul CNCAV.

Valeriu Gheorghiță a explicat, joi, la ce simptome trebuie să intrăm în alertă și să mergem la medic, după vaccinare, pentru că riscăm să suferim o tromboză.

Să monitorizăm fiecare dintre noi aceste semne și simptome de alarmă. (…). Practic, sunt semnele de care am amintit: o durere importantă de cap care apare la trei zile de la vaccinare și care persistă și se accentuează în ciuda unui tratament obișnuit, care se poate asocia cu tulburări de vedere. De asemenea, dureri abdominale importante, persistente, durere în piept, dificultăți la respirație, edeme ale membrelor inferioare, apariția de pete și acele pete hemoragice în afara locului de administrare sunt semne de alarmă care pot anunța un asemenea eveniment trombotic”, spune Gheorghiță.

Coordonatorul CNCAV spune că acestea sunt semne comune cu toate evenimentele trombotice, care au sau nu legătură cu vaccinarea.