• Simptomele răcelii sunt asemănătoare cu ale coronavirusului

Iarna bate la uşă, iar tu eşti deja obişnuit ca cel mic să răcească. Când observi primele simptome, du-l repede la medic. S-ar putea ca febra, tusea, sau starea generală proastă a copilului tău, să ascundă altceva.

Medicul pediatru Mihai Gafencu îţi spune exact la ce să fii atent.

Mihai Gafencu, medic pediatru: „Recomandăm părinţilor ca la primele simptome, să se adreseze medicul de familie şi mai apoi să nu ezite să contacteze serviciile de peramenenţă precum şi camerele de gardă ale spitalelor. Diareea, sau durerile abdominale. Acestea, bineînţeles dublate de febră şi de simptome ale aparatului respirator, cunoscute din sfera adultului”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT


Simptomele unei banale răceli pot ascunde o infecţie cu COVID-19. Voichiţa Lăzureanu, doctor infecţionist, tratează acum un astfel de caz.

Este cel mai mic pacient de la Spitalul Victor Babeş Timişoara. Nici nu a împlinit două luni şi are coronavirus.

Voichiţa Lăzureanu, doctor infecţionist: „A fost bolnav, a avut febră şi a refuzat alimentaţia, însoţită de puţină tuse, simptomatologie pe care a avut-o şi mămica. S-au dus împreună la Spitalul de copii. Acolo au fost testaţi amândoi. Mămica este pozitivă şi a fost trimisă, împreună cu copilul testat neconcludent, la noi la spital. La copil s-a repetat analiza şi este şi copilul pozitiv”