- Un expert a dezvăluit simptomul principal pe care îl prezintă peste două treimi dintre persoanele testate pozitiv pentru coronavirus.
- Studiul ZOE COVID este cel mai mare studiu în curs de desfășurare din lume privind virusul și oferă informații științifice despre simptome, vaccinuri, imunitate și noi variante.
- În timp ce COVID-19 și gripa pot fi infecții ușoare pentru mulți, nu trebuie să uităm că acestea pot provoca boli grave sau chiar moartea.
Un expert a dezvăluit simptomul principal pe care îl prezintă peste două treimi dintre persoanele testate pozitiv pentru coronavirus.Cifrele recente ale COVID arată că infecțiile sunt în creștere în majoritatea regiunilor din Marea Britanie, dar sunt încă mult sub nivelurile atinse la începutul acestui an.
Datele publicate vineri de Oficiul Național de Statistică (ONS) au arătat, de asemenea, că numărul total de persoane din gospodăriile private din Marea Britanie care au fost testate pozitiv pentru coronavirus a fost estimat la 1,3 milioane în săptămâna de până la 5 decembrie. Cifra este în creștere cu 16% față de 1,1 milioane în săptămâna precedentă, creșterea numărului de infecții fiind probabil determinată de faptul că oamenii se plimbă mai mult înainte de Crăciun, au declarat experții în sănătate.
Tim Spector, co-fondator al studiului ZOE Health Study, a declarat că valoarea R a virusului – numărul mediu de infecții secundare produse de o singură persoană infectată – este de 1,1. Acest lucru înseamnă că aproximativ una din 27 de persoane din Marea Britanie mai are COVID, relatează Manchester Evening News. El a explicat, de asemenea, că cel mai frecvent simptom cu care se confruntă oamenii este durerea în gât.
Studiul ZOE COVID este cel mai mare studiu în curs de desfășurare din lume privind virusul și oferă informații științifice despre simptome, vaccinuri, imunitate și noi variante. Spector a spus că primele 20 de simptome COVID nu s-au schimbat prea mult, conform celor mai recente date ale studiului.
El a dezvăluit, de asemenea, principalul simptom, pe care îl prezintă 64% dintre persoanele infectate, într-o actualizare video recentă. El a explicat: „Poate pentru că varianta Omicron B.A5 5 este în continuare cea mai frecventă. Mai sunt și altele în jur, dar nu au luat locul acesteia”.
El a continuat: „Durerea în gât este în continuare cel mai frecvent simptom COVID în acest moment – 64% din cazuri. Acest lucru este interesant, deoarece există tot felul de alte cauze ale durerilor în gât în acest moment, aceste virusuri de răceală și streptococul în gât, toate acestea fiind mai frecvente decât COVID”.
Celelalte simptome principale ale coronavirusului, potrivit studiului ZOE, sunt nasul care curge, nasul înfundat, durerea de cap și strănutul. Spector a subliniat că a avea temperatură ridicată sau febră nu se află încă în primele 20 de simptome ale coronavirusului, ceea ce îl diferențiază de gripă. În pofida creșterii numărului de cazuri de COVID, acesta nu mai este principalul motor al îmbolnăvirilor și spitalizărilor în această iarnă, așa cum a fost în 2020 și 2021. În schimb, alți viruși devin mai prevalenți.
Gripa „circulă acum pe scară largă” în întreaga țară, cu o creștere bruscă a numărului de cazuri de spitalizare săptămâna trecută, în special în rândul persoanelor de peste 85 de ani și al copiilor sub cinci ani, potrivit Agenției britanice de securitate sanitară (UKHSA). În Anglia, rata internărilor în spitale pentru gripă le-a depășit pe cele ale persoanelor cu SARS-Cov-2 pentru prima dată de la începutul pandemiei, iar acum se află la un nivel mai ridicat decât în orice săptămână din sezonul 2017/18.
Dr. Jamie Lopez Bernal, epidemiolog consultant UKHSA pentru imunizare, a declarat „Observăm creșteri ale gripei, COVID și ale altor virusuri de iarnă, deoarece oamenii se amestecă mai mult în interior. Spitalizările COVID sunt cele mai mari în grupurile mai în vârstă, deci este deosebit de important ca toți cei care sunt eligibili să continue să se prezinte pentru a-și accepta vaccinul de rapel.
„În timp ce COVID-19 și gripa pot fi infecții ușoare pentru mulți, nu trebuie să uităm că acestea pot provoca boli grave sau chiar moartea celor mai vulnerabili din comunitățile noastre.”