• În ciuda faptului că femeia nu consuma alcool, prezenta niveluri ridicate de alcool în sânge și halenă alcoolică.
  • Cercetătorii spun că sensibilizarea cu privire la acest sindrom este esențială pentru un diagnostic și un management adecvat.
  • De-a lungul a doi ani, femeia în vârstă de 50 de ani a vizitat departamentul de urgență plângându-se de somnolență diurnă extremă și dificultăți de vorbire.

O femeie care a vizitat spitalul de șapte ori cu probleme de vorbire, doar pentru a i se spune că este beată – deși spunea că nu a băut – avea o afecțiune rară care îi dădea impresia că este în stare de ebrietate. Pe parcursul a doi ani, femeia de 50 de ani a vizitat departamentul de urgențe plângându-se de somnolență diurnă extremă și vorbire greoaie, scrie The Independent.

Ea urmase mai multe tratamente cu antibiotice pentru infecții recurente ale tractului urinar, alături de un inhibitor al pompei de protoni pentru a reduce cantitatea de acid din stomac.

În ciuda faptului că nu consuma alcool, prezenta, de asemenea, niveluri ridicate de alcool în sânge și halenă alcoolică.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

În cele din urmă, a fost diagnosticată cu sindromul de auto-bucserie, o afecțiune în care ciupercile din intestin creează alcool prin fermentație. Cercetătorii spun că sensibilizarea cu privire la acest sindrom – care are consecințe sociale, juridice și medicale – este esențială pentru un diagnostic și un management adecvat.

De-a lungul a doi ani, femeia în vârstă de 50 de ani a vizitat departamentul de urgență plângându-se de somnolență diurnă extremă și dificultăți de vorbire.

Aceasta urmase mai multe tratamente cu antibiotice pentru infecții recurente ale tractului urinar, alături de un inhibitor al pompei de protoni pentru a reduce cantitatea de acid din stomac. În ciuda faptului că nu consuma alcool, prezenta, de asemenea, niveluri ridicate de alcool în sânge și halenă alcoolică.

După fiecare vizită la spital, femeia a fost externată cu diagnosticul de intoxicație alcoolică, în ciuda faptului că nu a declarat că nu a consumat alcool, lucru confirmat de familia sa.

Pacienta a avut nevoie de până la două săptămâni de concediu de odihnă după fiecare episod, iar în această perioadă a mâncat foarte puțin. Simptomele ei se ameliorau după una sau două săptămâni, dar reveneau la fiecare una sau două luni.

Citește și