• Singapore aprobă un test respirator care detectează virusul SARS-CoV-2
  • Rezultatele sunt primite în mai puțin de un minut
  • Testul funcționează pe principiul etilotestului

Un test respirator conceput pentru a detecta COVID-19 și pentru a oferi rezultate precise în mai puțin de un minut a fost aprobat pentru utilizare în Singapore, relatează Bloomberg.

Testul, dezvoltat de startup-ul Breathonix, funcționează la fel ca etilotestul folosit de polițiști. Persoana suflă într-un muștiuc cu supapă unidirecțională, iar compușii din respirația persoanei sunt comparați cu respirația unui bolnav de COVID-19.

Singapore va examina călătorii veniți din Malaezia la punctul de control Tuas cu testele respiratorii. Fiecare rezultat pozitiv va fi confirmat cu un test PCR. Singapore examinează în prezent călătorii cu teste rapide antigenice, care ar putea fi în continuare folosite alături de cele respiratorii.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Testele cu rezultate precise și rapide ar putea fi soluția pentru redeschiderea călătoriilor turistice. În timp ce multe țări din Europa și SUA au ales să își deschidă granițele, Singapore și alte state din Asia care țin pandemia sub control sunt reticente.

Testul Breathonix a trecut până acum prin trei studii clinice, două în Singapore și altul în Dubai. Acesta a ajuns la o sensibilitate de 93% și o specificitate de 95% într-un studiu pilot din Singapore, care a implicat 180 de pacienți.