• Singurul portal medical din România a fost lansat la Sibiu
  • Platforma arhivează dosarele medicale din cele mai mari 3 spitale din județ
  • La cererea pacientului, dosarul electronic poate fi analizat de un cadru medical

Atunci când auzim că există o platformă de pe care putem accesa dosarul medical am crede că este vorba de o țară din vestul Europei. Greșit. Premiera are loc la Sibiu.

Aici, pacienții își pot face programări la cele mai mari trei spitale din județ unde fiecare control medical este arhivat.

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu spune că platforma face parte dintr-un program mai amplu pentru care s-au alocat fonduri europene în valoare de 3,7 milioane de lei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Mai mult, totul s-a realizat din proprie inițiativă și nu are legătură cu proiectul dosarului medical electronic lansat de Ministerul Sănătății, care s-a oprit în 2018.

Cum te poți loga pe platformă

„Vor găsi istoricul medical, unde vor putea face programări online, unde pot să-și vizualizeze acest dosar împreună cu medicii cărora se adresează. Au acces pacienții și medicii, cu acordul pacientului pentru a vedea întreg istoricul”, a explicat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Dacă ești din Sibiu, trebuie să știi că instrucțiunile de înregistrare le poți afla imediat ce accesezi platforma. Ea este deja funcțională și actualizată constant.

„Intrând pe această platformă puteți identifica toți pașii. Parola este practic parte din codul numeric personal. La Spitalul Județean sunt deja arhivate și pot fi accesate de pe acest portal date ale pacienților începând din 2007 – 2008”, a mai spus Daniela Cîmpean.