• Spaniolii s-au inspirat în 1986 din organizarea sistemului de sănătate britanic.
  • Spania este lider mondial la operații de transplant.

Sistemul sanitar din Spania este unul dintre cele mai bune din lume. Oferă servicii de calitate, gratuite, la care au acces toți spaniolii și rezidenții străini.

„Spaniolii s-au inspirat în 1986 din organizarea sistemului de sănătate britanic. Și de atunci au reușit să descentralizeze sistemul medical pe ramuri ăi pe regiuni în așa fel încât acum toți spaniolii sunt asigurați și au acces rapid la servicii medicale. Asistența primară merge foarte bine, urgența este modernă, iar ca pacient ai mereu acces la medicul specialist, fără să te coste nimic”, a transmis Felix Damian, corespondentul Alpeh News la Madrid.

Și medicii spanioli migrează spre alte țări

„85 la sută dintre spanioli sunt de acord să-și doneze organele și asta a transformat Spania în lider mondial la operații de transplant. Cele mai multe operații sunt de rinichi, ficat și plămani, dar se fac și transplanturi inedite precum transplanturi de mâini sau de față. Și pe lângă asta, sunt multe spitale renumite pentru tratarea cancerului la copii sau pentru tratarea bolilor rare”, a adăugat Felix Damian.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Lipsa medicilor este destul de acută. Mulți pleacă în Franța sau Marea Britanie, iar pandemia a scos multe deficiențe la iveală. Dar guvernul de aici a înțeles asta imediat și a mărit bugetul Sănătății pe 2021 la 73 de miliarde de euro, aproximativ 6,9 la sută din PIB”, a conchis corespondentul Alpeh News.