• Medic: „Mai grav este că, acum, în valul 4, familii întregi au nevoie de internare”
  • Secțiile de terapie intensivă Covid din București sunt pline tot timpul.
  • Medic: „Din nefericire iau medicamente după ce au citit pe net, pe site-uri anti-vaccinare sau de tratamente naturiste”

Medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București, spune că secțiile de terapie intensivă Covid din București sunt pline non-stop, iar tendința este ca la spital să ajungă familii întregi, inclusiv cu bebeluși de o lună.

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, medicii trag un semnal de alarmă cu privire la Covid: „Nu vă jucați cu viața voastră sau a familiilor voastre, că o să veniți într-un moment în care să nu mai putem face nimic pentru voi”.

Potrivit postării, secțiile de terapie intensivă Covid din București sunt pline tot timpul.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Mai grav este că, acum, în valul 4, familii întregi, de la bebeluși de o lună până la adolescenți de 16-17 ani, împreună cu părinții lor, au nevoie de internare. Și cei mai mulți sunt nevaccinați. În ultimele zile au început să vină familii întregi, toți cu Covid, niciunul nu e vaccinat, nici cei care puteau, nici cei cu factor de risc. Ajung să-și infecteze toată familia sau se infectează simultan și ajung la noi internați. Avem și nou născuți, în jur de 3 – 4 luni. Ajung în ultimul stadiu al bolii. Dacă vin după 8-9 zile și vin cu insuficientă respiratorie și ajung direct la ATI, sunt greu de tratat. Dacă măcar ar veni în primele zile ale bolii i-am ajuta mai mult”, spune în mesaj medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București.

Conform acesteia, oamenii se tratează acasă, expunându-se unor reacții adverse.

„Din nefericire iau medicamente după ce au citit pe net, pe site-uri anti-vaccinare sau de tratamente naturiste și pe lângă faptul că nu-i ajută cu nimic îi mai supun și la efecte adverse. Parcă trăim într-un film absurd, o luăm de la capăt cu observațiile”, a mai adăugat medicul.