• Situaţie critică în judeţul Timiş, unde spitalele de COVID sunt pline
  • Cea mai mare problemă este la terapie intensivă unde nu mai este niciun loc liber
  • În judeţ sunt active nouă focare de coronavirus
  • Raed Arafat trimite o nouă unitate de terapie intensivă mobilă
  • Spitalul Judeţean Timişoara va dedica o secţie bolnavilor de coronavirus

Conform ultimei raportări, în judeţul Timiş sunt internaţi 214 pacienţi cu coronavirus. La Victor Babeş mai sunt doar patru paturi pentru bolnavii cu forme uşoare ale bolii, şi niciunul la terapie intensivă.

Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Situaţiilor de Urgenţă a decis transferul unităţii mobile de la Galaţi la Timişoara. Aceasta va ajunge la Spitalul Judeţean din Timişoara, care se pregăteşte să preia din nou pacienţi cu COVID-19.

Unitatea mobilă, transferată de la Galaţi, este a doua care ajunge în judeţul Timiş, prima fiind amplasată în urmă cu o lună la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş. Fiecare dintre ele are 12 paturi de terapie intensivă dotate cu toate echipamentele necesare unei secţii de ATI.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI E CĂUTAT DE ARMATĂ
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ
RĂZBOI ÎN UCRAINA

„În acest moment, Spitalul Babeş din Timişoara este plin. Avem formele severe şi foarte severe, Terapia Intensivă este la capacitate maximă şi inclusiv Secţiile, atât de Infecţioase cât şi de Pneumologie, sunt la capacitate maximă”, anunţă Cristian Oancea, directorul Spitalului Victor Babeş din Timişoara.

„După ce ne-am consultat cu colegii de la Spitalul Victor Babeş şi de la DSP, am avut ieri o discuţie cu domnul doctor Arafat şi i-am solicitat o unitate ATI mobilă pentru a sări în sprijinul colegilor noştri. Noi până acum, în ultima perioadă, am tratat doar cazurile critice pozitive care aveau nevoie de îngrijire de specialitate sau de intervenţii chirurgicale în unitatea noastră”, spune Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.