• 76% dintre români cred că vaccinarea va pune capăt pandemiei
  • Până la sfârșitul anului ar trebui să atingem imunizarea în masă
  • 71% se vaccinează pentru a putea călători

57% dintre români spun că s-au vaccinat sau se vor vaccina în curând, arată datele celui mai recent Eurobarometru. Cei mai mulți, 76%, sunt convinși că vaccinarea va pune capăt pandemiei.

Până acum, la noi s-au vaccinat cu prima doză mai puțin de 30% dintre adulți. Până la 57% ar trebui să se mai vaccineze încă tot atâția. Iar Eurobarometrul arată că alți 13% dintre români spun că se vor vaccina până la sfârșitul anului. Ar trebui, așadar, să ajungem la imunizare în masă prin vaccinare. Vedem însă cum numărul celor se vaccinează scade constant, deci nu știm cum se va traduce în fapte intenția. La nivel european, 69% dintre cetățeni spun că s-au vaccinat sau se vor vaccina în curând și încă 10% că o vor face până la sfârșitul anului, deci vom ajunge undeva la 80% la nivelul Uniunii Europene la sfârșitul anului.

Dacă la procentul celor care s-au vaccinat sau se vor vaccina în curând, doar cinci țări din Uniunea Europeană sunt în urma noastră, suntem pe primul loc în topul celor care vor să se vaccineze ca să se poată întâni cu prietenii și familia, 77%. 71% din români se vaccinează ca să poată călători și 67% ca să poată merge la restaurant. Mai vedem în Eurobarometru și că 71% dintre români își doresc să se vaccineze ca să revină la o viață profesională normală.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

63% sunt îngrijorați de efecte adverse ale vaccinurilor. Suntem aproape de media europeană, de 57%. 70% spun că vaccinurile nu au fost suficient testate și 47% cred că vaccinurile nu sunt eficiente.