Solidaritatea renaște din cenușă. 5 psihologi oferă consiliere gratuită celor traumatizați de incendiul din Piatra Neamț

  • O echipă formată din cinci psihologi oferă consiliere gratuită celor implicați în incendiu
  • O reacție acută la stres durează, de regulă, 3-4 săptămâni
  • La unii pacienți, reacția acută la stres persistă și după acest interval

Solidaritatea renaște din cenușă. Psihologul Viorica Cucu oferă consiliere pro-bono rudelor celor care au murit în incendiul de sâmbătă de la ATI Piatra Neamț.

Împreună cu patru colegi, se ocupă și de medicii și asistentele care au trecut prin infern. Cu toții au răni pe suflet și trăiesc un coșmar continuu. Uite ce povestește psihoterapeutul.

Viorica Cucu, psiholog și psihoterapeut: „Pe una dintre doamnele asistente am consiliat-o personal la pat, am fost duminică, am fost luni și în continuare monitorizez situația ei psihologică prin telefon. În momentul în care nu vorbește cu cineva sau nu are ocupație îi apar imagini cu fumul, cu pacienții, cu focul care ardea pe echipamentul ei“.

„Un coleg asistent medical care mi-a cerut consiliere în alt loc decât spitalul fiindcă a afirmat că simte nevoia să evite spitalul pentru câteva zile, deoarece îi amintește de evenimentul traumatizant. Toți consideră, pentru fiecare pacient care trăiește sau a decedat, că ar fi putut să facă ceva mai mult. În cazul acesta, desigur, toți consideră că puteau face mai mult“, povestește Viorica Cucu.