Un sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice Larics (CCSL), în parteneriat cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) și cu Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI), sub egida Secției de Științe Medicale a Academiei Române, arată că 38.6% dintre cei intervievați nu s-ar vaccina împotriva COvid-19.

Totodată, studiul arată că 30% dintre participanți ar aștepta să vadă efectul vaccinului asupra altora, în timp ce 21.8% dintre români au declarat că s-ar vaccina.

Peste 26% au consideră că există mai multe riscuri decât avantaje atunci când ne vaccinăm, în timp ce 25,5% au considerat că avantajele vaccinării sunt mult mai mari decât riscurile.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

7% dintre români se consideră foarte bine informați cu privire la COVID-19 și 43% mai degrabă informați, cele mai de încredere surse oficiale de informație, în opinia lor, sunt Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății.

Totodată, 68,5% au spus că nu s-au vaccinat niciodată în ultimii cinci ani, iar 11% au spus că le-a fost administrat un vaccin pentru adulți, la recomandarea medicului în mare parte.

Datele sondajului a fost culese în perioada 25 septembrie – 16 octombrie, pe un eșantion de 1000 de persoane, reprezentativ pentru populația României.