• Noul Guvern trebuie răspundă problemelor care au afectat domeniul sănătății
  • În Europa, problema accesului la vaccinurile împotriva COVID-19 va ține prim-planul

Și sănătatea așteaptă un nou ministru. De altfel, ministerul a fost în prim planul știrilor în cea mai bună parte a anului 2020. Dr. Marius Geantă, președinte Centrul pentru Inovație în Medicină, a vorbit pentru Aleph News despre ce se așteaptă în sănătate de la viitorul Guvern.

Marius Geantă, specialist în sănătate: „Anul viitor va fi încărcat, ca anul acesta, de lupta împotriva pandemiei. Noutatea pe care o va aduce, probabil, luna ianuarie va fi începerea campaniei de vaccinare, ceea ce va fi o provocare și din punct de vedere științific și din punct de vedere logistic și al organizării și al comunicării.”

„Va fi un adevărat test pentru sistemul de sănătate. Pentru a ajunge la imunizaraea care să ne permită să reluăm activitățile, e clar că nu e suficient doar efortul public, instituțional. Viitorul ministru va avea un rol important în a pune împreună toți actorii relevanți.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Sunt multe provocări, dar și multe oportunități, pentru că această criză a pus sănătatea pe agenda publică și pe agenda politicienilor europeni. (..) Anul viitor va fi lansat programul european de luptă împotriva cancerului și noi avem deja recomandările misiunii de cercetare. Noi suntem singura țară din UE care nu are un plan național de control al cancerului.”